סיקור ספר: "האישה היחידה בחדר" מאת מארי בנדיקט

הדי לאמאר היתה שחקנית קולנוע שהחלה את דרכה בהוליווד בסוף שנות ה-30 של המאה העשרים, ועלתה לגדולות במקביל לעלייתו של היטלר לשלטון, ופרוץ מלחמת העולם השנייה. אך ספר זה הוא אינו ביוגרפיה נוספת על שחקנית יפה, אלא הביוגרפיה של הדוויג קיזלר, שחקנית וינאית יפהפייה ממוצא יהודי, שמוצאת את עצמה נישאת לסוחר נשק אוסטרי ידוע, בתקווה שקשריו יצילו אותה ואת משפחתה במידת הצורך.

הספר מחולק לשני חלקים; חלקו הראשון מתרחש בתחילת שנות ה-30, ומתאר את תחילת דרכה של הדוויג קיזלר, שחקנית מתחילה ומבטיחה בתיאטרון וינה, אשר נענית לחיזוריו של סוחר נשק עשיר וידוע. לאחר נישואיה, הדוויג מבינה שהיא בסך הכל תכשיט יפה בביתו של בעלה, ושכל מטרתה בנישאים הוא לארח ארוחות ונשפים לאורחיו החשובים של בעלה. ככל שהזמן עובר, והיא מרגישה כלואה בביתה יותר ויותר, היא מחליטה לנצל את העבודה שהיא מארחת בביתה את צמרת הפיקוד האוסטרי בביתה, ומקשיבה. מקשיבה לשיחות על ייצור הנשק, לומדת בספריית ביתה את הנושא יותר לעומק, ואפילו מארחת את היטלר עצמו בביתה, ומבינה את תכניותיו כלפי העם היהודי, עמה שלה.

חלקו השני של הספר מתאר את חייה בהוליווד, חזרתה לעולם המשחק כהדי לאמאר ורגשות האשמה שחשה כשהבינה שהיא, הדוויג קיזלר היהודיה, ידעה על תכניותיו של היטלר ולא עשתה דבר.
על מנת להפחית את רגשות האשמה והחרטה, היא מנצלת את הידע שרכשה במהלך נישואיה על מנת להמציא מכשיר תקשורת שיעזור לצבא ארה"ב בלחימה. אך האם מישהו ייקח ברצינות המצאה חדשנית תוצרת הדי לאמאר, שחקנית הוליוודית?

הספר הזה הוא הרבה יותר מעוד רומן הסטורי. הספר הזה הוא ביוגרפיה על דמות נשית וחזקה שהקדימה את זמנה, ואנחנו, אנשי המאה ה-21 נהנים מהפירות של הזרעים הטכנולוגיים שלה.
במהלך קריאת הספר נזכרתי בכתבה שקראתי על גל גדות, שהולכת להפיק ולשחק במיני סדרה על הדי לאמאר. אני שמחה שדמותה של הדי הולכת להיות מוצגת גם על המסך, מאחר ואשה זו מעוררת השראה וחבל לי שרק היום גיליתי אותה. אז עד שתצא הסדרה יש לכן מספיק זמן להנות מהספר – הוא זורם מהקריאה הראשונה ועד הסוף, ואם היה ארוך יותר – הייתי נהנית ממנו זמן רב יותר!

האם קראתן את "האישה היחידה בחדר"?
אשמח לשמוע מה חשבתן על הספר בתגובות למטה ☺